arama

Emily Olivia Kimdir? Resimleri Filmleri Kariyeri

Emily Olivia Kimdir? Resimleri Filmleri Kariyeri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin

Emily Olivia L. Blunt (d. 23 Şubat 1983), Altın Küre ödülllü İngiliz aktris. My Summer of Love ve The Devil Wears Prada filmleri ile tanınmaktadır. 2007 Altın Küre ödüllerinde TV dalında Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü BBC’nin TV filmi Gideon’s Daughter ile kazanmış ve aynı yıl Sinema dalındaki Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne The Devil Wears Prada filmi ile aday gösterilmiştir. 2009 yılında Altın Küre’ye bu sefer En İyi Kadın Oyuncu – Drama dalında I. Victoria’yı canlandırdığı The Young Victoria filmiyle aday olmuştur.

 

Filmografi

Film
YılYapımRolNot
2003BoudicaIsolda
2004My Summer of LoveTamsin
2005The Strange Case of Sherlock Holmes & Arthur Conan DoyleJean Leckie
Gideon’s DaughterNatashaTelevizyon filmi
2006IrresistibleMara
The Devil Wears PradaEmily Charlton
2007Wind ChillGirl
The Jane Austen Book ClubPrudie Drummond
Dan in Real LifeRuthie Draper
Charlie Wilson’s WarJane Liddle
2009Sunshine CleaningNorah Lorkowski
The Great Buck HowardValerie Brennan
The Young VictoriaQueen Victoria
CuriosityEmmaKısa Film
Wild TargetRose
2010The WolfmanGwen Conliffe
Gulliver’s TravelsPrincess Glory
The Adjustment BureauElise Sellasçekim
The GirlTBA
Gnomeo and JulietJuliet (voice)çekim
2012LooperSara
2014Yarının SınırındaRita Vrataski
2016The Girl on the TrainRachel
Television
YılYapımRolNot
2003Henry VIIICatherine HowardSerial
Foyle’s WarLucy MarkhamEpisode “War Games”
2004PoirotLinnet Ridgeway-DoyleEpisode “Death on the Nile”
2005EmpireCamaneMiniseries
2009The SimpsonsJuliet (voice)Episode “Lisa the Drama Queen”
Tiyatro
YılYapımRolNot
2000BlissMaddyEdinburgh Festival
The Royal FamilyGwenWest End Theatre
2002Romeo and JulietJulietChichester Festival Theatre
Vincent in BrixtonEugenie LoyerRNT
etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ